Bu Blogda Ara

18 Ocak 2015 Pazar

Islak kurabiye


malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gr (yarım paket) margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için 
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker
yapılışı:

Önce su ve şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakalım. 1  yumurtayı çırpalım. Yağı ve şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpalım. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayalım. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece  fırında pişirelim. Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp fırını kapatalım. Sıcak kurabiyeleri önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 saniye sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.