Bu Blogda Ara

30 Ocak 2015 Cuma

PATATESLİ RULO POĞAÇA



beni bu lezzetle tanıştıran teyzeme sonsuz teşekkürler :)

MALZEMELER:

  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine ayrılacak)
  • Tuz, su
  • Aldığı kadar un ( 4 bardak kadar)
  • 2-3 kaşık tereyağı
İç malzemesi;
  • 4 haşlanmış patates
  • 100 gr beyaz peynir
  • Maydanoz, tuz
YAPILIŞI:

  • İçi hazırlamak için haşlanmış patatese sıcakken peynir, maydanoz ve tuzu ilave edilip karıştılır.
  • Yumurta sarısı poğaçaların üzerine sürmek için ayrılır. Daha sonra tereyağı hariç diğer malzemeler karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ilave edilip hamur yoğurulur. Hamur önce sert olabilir azar azar su ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Yoğurulan hamuru 4 eşit parçaya bölünür. İlk beze merdane ile açılır. Üzerine 2 kaşık erimiş tereyağı sürülür ve eşit olarak her yerine 1 tatlı kaşığı kadar un elenir. Hamur dörde katlanır.
  • Diğer 3 bezeye de aynı işle uyguladıktan sonra hamurları 15 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurlar merdaneyle dikdörtgen şekilde uzunlamasına tekrar açılır. Hamurun uzun kısmına iç malzeme koyulup rulo yapılır. Bu rulolar 3 parmak kalınlığında kesilir. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200 fırında pişirilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.