Bu Blogda Ara

19 Şubat 2015 Perşembe

MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLI



MALZEMELER:

  • 6 adet milföy hamuru
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 kaşık un
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 kaşık tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 kaşık labne peyniri ( isteğe bağlı)
Üzeri için;
  • Pudra şekeri
YAPILIŞI:

Tatlının önce muhallebisini hazırlayalım. Bunun için vanilya ve labne peyniri hariç diğer malzemeler küçük bir tencerede koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Bu muhallebi koyu kıvamlı olacak. Ocağı kapatınca vanilya ve istenirse labne peyniri eklenip mikserle iyice çırpılır ve soğumaya bırakılır. Milföyler dolaptan çıkarılıp biraz yumuşaması beklenir. Her milföy ortadan ikiye kesilip toplam 12 adet dikdörtgen parçalar elde edilir. Tepsiye dizilir. Önceden ısıtılan 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan milföyler biraz ılıyınca, her parça enine ortadan kesilir. Aralarına 1 kaşık muhallebi koyulur. Diğer parçası üzerine tekrar kapatılır.(eğer isterseniz muhallebinin üzerine muz,çilek gibi meyvelerde koyulup üzeri öyle kapatılabilir.) Hepsi bu şekilde yapıldıktan sonra en son üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Bu tatlıyı mümkünse aynı gün içinde tüketmek gerekir. ertesi güne kalınca yumuşar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.