Bu Blogda Ara

10 Şubat 2015 Salı

PATATES LAZANYA


bugün sizlerle paylaşmak istediğim bu tarif  "tadı damağımda kaldı" derler ya heh işte tamda öyle bir lezzet :) şiddetle tavsiye ediyorum. ayrıca tarifi nefis yemek tarifleri yazarı sarya hanımdan alıp damak zevkime göre ufak değişiklikler yapıp denediğim bir lezzettir. belirtmek isterim. aşağıdaki link tarifin orjinali.
http://www.nefisyemektarifleri.com/patates-lazanya/

MALZEMELER:

  • yr. kg tavuk göğsü ve but karışımı.
  • 1 adet iri soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaş. tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 100 gr kaşar peynir
  • 2-3 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • karabiber
  • tuz
  • kekik
  • 4-5 adet iri patates
YAPILIŞI:

patates lazanyayı isterseniz sadece tavuk göğsü ilede yapabilirsiniz. ama ben kasapta göğüs ve but etini karışık olarak kuşbaşı doğratıyorum ve bence daha lezzetli oluyor. şimdii gelelim yemeğin yapılışına :)

* kuşbaşı doğranmış tavuk etini uygun bir tavada biraz sıvıyağ ile soteleyelim ( eti mutlaka kızmış tavaya atalım) et suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğanıda ve sarımsağıda ilave edip arada karıştırarak birkaç dakika daha kavuralım.
* domates ve biber salçasını bir kasede biraz su,tuz ve  baharatlarla birlikte özeyelim ve karışımı etlerin üzerine dökelim birkaç dakika salça kokusu gidene kadar kavurup ocağı kapatalım ve ince ince kıyılmış maydonuzu ilave edip karıştıralım. böylece patates lazanyanın iç malzemesi hazırlanmış oldu.
* borcam yada uygun gördüğünüz başka derin bir tepsiyi yağlayalım. patatesleri soyup incecik cips gibi doğralalım. isterseniz bazı rendelerde bulunan dilimleme aparatınıda kullanabilirsiniz. 
* patates dilimleri biraz üst üste gelicek şekilde tepsi dizelim.üzerine 2 kaşık eritlmiş tereyağ ve biraz tuz gezdirip ikinci katıda dizelim bu sefer üzerine sadece krema gezdirelim. sonra tekrar patates  tuz terayağ ve patates krema şekliden 4 kata tamamlayalım.
* 4. katın üzerine hazırladığımız iç malzemesini döküp heryerine yayalım üzerine rendelenmiş kaşar peynirin yarısı dökelim ve aynı alt kata yaptığımız 4 katı harcın üst kısmınada uygulayalım.
* önceden ısıtılan 200 derece fırında pişirelim. tepsinin ortasından patatesleri çatalla kontrol edip eğer pişti ise kalan kaşar peniride üzerine gezdirip eripyip kızarana kadar pişirmeye devam edip fırını kapatalım. sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun .






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.