Bu Blogda Ara

24 Mart 2015 Salı

MEVLEVİ PİLAVI




MALZEMELER:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım kilo kestane
  • Yarım su bardağı nohut
  • 2-3 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaş kuş üzümü (istenirse artırılabilir)
YAPILIŞI:

Tavuk göğsü haşlanır ve didiklenir ( tavuk suyu pilava koyulucak). Nohutta haşlanır. Kestaneler de yıkama suyu ile gerekirse tekrar su ilavesi yapılarak pişirilir, kabuğu çıkarılıp ikiye bölünür. Havuçlar küp küp doğranır ve tavada biraz sotelenir. Pilavı yapacağımız tencereye sırasıyla tavuk, kestane, nohut, havuç ve kuş üzümleri koyulur. Bir taraftan başka bir tavada pirinçler biraz yağ ile kavrulur ve tenceredeki malzelerin üzerine ilave edilir. Pirincin alıcağı kadar tavuk suyu, normal su ve tuz da ilave edilip pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerine tane karabiber öğütülüp en az yarım saat dinlendirilir. Afiyet olsun.
Bu tarifi kuzu etiyle de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.