Bu Blogda Ara

7 Aralık 2014 Pazar

portakallı pankek


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
  • Bal
Yapılışı :


Kahvaltılarda özellikle çocukların severek yediği pankeki birde böyle deneyin derim :)
Derin bir kasede önce şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. Ardında diğer malzemeleri de ekleyerek pankek hamurunu tamamlayalım. Bir teflon tavayı yada krep tavasını hafifçe yağlayalım. Ocakta tavayı biraz kızdırdıktan sonra 1,5 çorba kaşığı kadar hamuru tavaya dökelim. ( tavanın alacağı hamur ilave edebilirsiniz. Pankeki orta ateşte her iki tarafını da eşit şekilde spatula yardımıyla çevirerek pişirelim. Pankeklerin üzerine pudra şekeri serpip bal, reçel, muz, çikolata sosu gibi dilediğiniz malzemeyle servis yapalım. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.