Bu Blogda Ara

8 Aralık 2014 Pazartesi

MİS KOKULU PEYNİRLİ POĞAÇA

Pişerken yaydığı kokuyla nefis bir poğaça buyrun :)




Malzemeler:


  • 3 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket margarin (250 gr)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket çeşnili kabartma tozu ( mahlepli-susam aromalı)
  • 5-6 su bardağı un
İç malzemesi:
  • peynirli veya kıymalı iç
üzeri için,çörek otu-susam

(Çeşnili kabartma tozu bulamazsanız 2 çay kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz)
Çabucak hazırlanacak mis gibi bir poğaça:)
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve diğer malzemeler birlikte iyice yoğrulur. (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak akı hamura katılacak) Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (benim hamurum yaklaşık 5 bardak un aldı, sizde kontrollü olarak unu ekleyin) Eğer vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında hamuru dinlendirin. Daha sonra cevizden büyük parçalar koparıp iç malzemesini de koyduktan sonra istediğiniz gibi şekil verip hamuru kapatın. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye poğaçaları dizin. Yumurta sarısının içine biraz sıvı yağ damlatıp incelttikten sonra poğaçalara sürüp susam veya çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180-200 derece arası fırında pişirilir. Çok pratik ve lezzetli poğaçamız hazır. Afiyet olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.