Bu Blogda Ara

10 Nisan 2015 Cuma

TUZLU KURABİYE



Bu kurabiyeyi yerken emin olun bir tane ile kalmıcaksınız :) nefis mutlaka deneyin!

MALZEMELER:

  • 2 yumurta (birinin sarisi üzerine)
  • 1 paket margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un 

üzeri için:
  • Susam,
  • Çörek otu
YAPILIŞI:

oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve diğer malzemeleride derin bir kapta yoğuralım.hamur ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim. yarım saat buzdolabında dinlendirelim.dinlenen hamuru dolaptan çıkarıp elimizle oklavadan biraz kalın şeritler yapıp bıçakla verev şekilde yan yan kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. yada istediğiniz şeklide yapabilirsiniz. daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyelim. önceden ısıtılan 160-170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. afiyet olsun :)


 (bu kurabiye hamuru akşamdan yapıp buzdolabının alt bölmesinde bekletebilirsiniz. ertesi günde yarım saat önce çıkarıp şekil verip fırına verebilirsiniz.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.