Bu Blogda Ara

11 Nisan 2015 Cumartesi

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI



MALZEMELER:


  • 1 LT. süt
  • 9 kaşık irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 kaşık kırmızı meyveli reçel (çilek,vişne ahududu,karadut gibi)
  • 1 pk. vanilya
  • yr su br. fındık yada ceviz içi
  • 10-15 ad burçak bisküvi( kakaolu bisküvide olabilir)


üzeri için: 

eritilmiş çikolata
renkli pirinç patlağı gibi istenilen malzemeler.

YAPILIŞI:

bu hafif ve güzel tarif nefis yemek tariflerinde sevgili melek hanıma ait. ben sadece kendi damak zevkime göre ufak değişiklerle şekillendirip bu hale getirdim. tarifin orjinaline aşağıda :)

http://www.nefisyemektarifleri.com/biskuvili-dilim-pasta/

sütü derin bir tencereye alalım biraz ısınınca irmik,şeker,vanilya ve 2-3 kaşık reçel ilave edelim. burada reçel hem aroma hemde hafif bir renk için kullanılıyor siz isteseniz gıda boyasıda kullanabilirsiniz. muhallebiiyi karıştıralım kıvam alınca ocağı kapatalım. altına streç serili bir baton kalıba 2 kepçe muhallebi döküp üzerini bisküvi ile döşeyelim. muhallebi bitene kadar aynı işlemi uygulayalım en son kata bisküvinin üzerine fındık yada ceviz için serpelim muhallebi döküp  bitirelim.
tatlımızı en az 2-3 saat dolapta bekletip daha sonra kalıptan çıkaralım üzerinedeki streci alalım. üstünü dilediğiniz gibi süsleyip dilim dilim servis yapalım afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.