Bu Blogda Ara

5 Mayıs 2015 Salı

ÇİLEK SOSLU KEDİ DİLİ TATLI




malzemeler:


  • 12-14 ad kedi dili bisküvi
  • 1 pk. vanilyalı puding
  • 2 yem. kaşığı labne peyniri
  • 1 yem. kaşığı tereyağ


 çilek sosu için:


  • 250 gr. çilek
  • 1 çay br. toz şeker
  • yr. çay br. su
  • 1 dolu çay kaş. mısır nişastası


yapılışı:

önce sosu hazırlayıp soğuması için bırakalım. bunun için çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra rendeleyelim veya rondodan geçirip püre haline getirelim.  yr. çay br su ile nişastayı biraz özeyelim ve şeker ile birlikte çileğe ilave edelim. burada şeker miktarını tadına bakarak artırır ve ya eksiltirsiniz. sosu ocağa alıp   kaynama seviyesine gelince 5 dk. kısık ateşte pişirelim. eğer koyu olursa su ilave edebilirsiniz. ben damak zevkime göre yapıyorum.
küçük boy yuvarlak borcama yada istediğiniz herhangi bir kaba veya kalıba kedi dili bisküvileri süte batırıp ıslatarak dizelim. 1 pk. vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayalım hatta süt miktarını biraz azaltıp daha iyi donmasını sağlayabilirsiniz. puding kaynadıktan sonra içine labne peyniri ve tereyağınıda ekleyip biraz karıştırıp ocağı kapatalım ve iyice çırpalım. sıcak olarak bisküvilerin üzerine dökelim. buzdolabında iyi soğuduktan sonra dilimleyip dilediğiniz kadar çilek sosu ile servis yapabilirsiniz.. afiyet olsun.

not: bu tatlıyı istediğiniz puding çeşidi veya kendi yaptığınız muhallebi ilede uygulayabilirsiniz. mevsim meyveleri ile farklı soslarda hazırlayabilirsiniz. oldukça pratik lezzetli ve hafif bir yaz tatlısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.