Bu Blogda Ara

11 Nisan 2016 Pazartesi

GALETE UNLU PATLICAN KIZARTMASI




Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık sirke
Yapılışı:

Patlıcanları uzunlamasına soyup tuzlu suda 10 dakika bekletilir.daha sonra havlu kağıt üzerine alınarak suyu çektirilir. Soda,sirke ve 4 kaşık un karıştırılır pul biber atılarak boza kıvamında bir karışım hazırlanır. Patlıcanları önce bu karışıma sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla yada sade olarak servis yapılır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.