Bu Blogda Ara

11 Nisan 2016 Pazartesi

BARBUNYALI TAZE FASULYE






malzemeler:


  • yarım kg. taze fasulye
  • 1 kase az haşlanmış barbunya
  • 2 domates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2-3 kesme şeker
  • 1 diş sarımsak
  • tuz- 2 br. su


yapılışı:

sanırım taze fasulye herkezin sevdiği tam bir yaz yemeği.birde mis gibi bir zeytinyağ ve taze barbunya varsa içinde yemeğe doyum olmaz. :) buyurun tarife.

taze fasulyeleri güzelce ayıklayalım. ben şu mevsim tam zamanı olmadığı için ayıklarken ortadan bölüyorum kolay pişsin diye. siz bölmeden de ayıklayabilirsiniz. daha sonra soğanı yemeklik doğrayalım sarımsağında birkaç parçaya böldükten sonra bir tencere biraz saf zeytinyağ birazda ayçiçek yağı koyup soğanları birkaç dakika kavurup salçayı ekleyelim , üzerine taze fasulyeyi ilave edelim bu şekildede birkaç dakika kavuralım. bu arada domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım tencereye domatesi, barbunyayı tuz ve kesme şekeride ilave edip üzerine hafif geçeçek kadar su ilave edelim. pişmeye bırakalım kaynayınca kısık ateşe alalım.  ihtiyaç olursa pişerken  kontrollü olarak sıcak su ilave edebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.