Bu Blogda Ara

7 Aralık 2014 Pazar

içi dolu kek






Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı ılık su
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un 
Dolgu kreması için :

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı tepelerme un
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr. labne peyniri 
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kasede çırpalım. Ardından şekeri de ekleyip beyazlaşana kadar birlikte çırpalım. Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyelim. Burada unu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek eklemenizi tavsiye ederim. Ayrıca unu ekledikten sonrada çok fazla çırpmadan spatula yardımıyla karıştıralım. Kek hamurunu margarinle yağladığımız uygun bir kalıba dökelim. 170 derece fırında pişirelim. Siz bıçakla yada kürdan testiyle pişme süresini takip edin. Bu arada gerçekte enfes kremasını hazırlayalım. Krema malzemelerinden labne peyniri ve vanilya hariç diğerlerini bir tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Kaynamaya başlayıp koyulaşınca labneyi ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştıralım ve ocağı kapatalım. Daha pürüzsüz bir krema olması için bir kaç dakika mikser ile de çırpalım.
Pişen kekimizi iyice soğuduktan sonra bıçak ile ortadan ikiye ayıralım. Bir kaşık yardımıyla alttaki parçanın içini çıkartalım ve ılınmış olan kremayı dolduralım. Kekin diğer parçasını kapak şeklinde tekrar üzerine kapatalım. 1 gece dolapta bekletip servis yaparsanız daha iyi olur. Gerçekten enfes oluyor. Afiyet olsun.
(dilerseniz bu kekin kremasının içine damla çikolata, kuru meyve veya fındık, cevizde karıştırabilirsiniz. )







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.