malzemeler
- 3 adet kabak
- 2 adet kırmızı biber
- 1 büyük havuç
- 3-4 kornişon turşu
- Taze soğan
Sosu için:
- Sirke
- Limon
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
yapılışı:
Sebzeleri temizleyip çok ince olmayacak şekilde yuvarlaklar keselim. Sebzeleri tuzlu suda haşlayalım. Ayrı ayrı haşlarsak daha iyi olur çünkü pişme süreleri farklı. Haşlanan sebzeleri servis tabağına alıp dilediğiniz gibi şekillendirin. Kornişon turşuları ve taze soğanı da doğrayıp üzerini süsleyelim. Bir kase veya soslukta sirke, limon, yağ, rendelenmiş sarımsak ve tuzla bir karışım yapalım. Salatanın üzerine gezdirelim. ( sirke sevmiyorsanız limonla da yapabilirsiniz) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.