MALZEMELER:
- 1 kg. karışık tavuk but ve göğüs (kuşbaşı doğranmış)
- yarım çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay kaşığı köri
- pulbiber
- karabiber
- kekik
- toz kırmızı biber
- tuz
- 5-6 arpacık soğan
YAPILIŞI:
Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri yıkanıp suyu süzüldükten sonra derin bir kasede, arpacık soğan ve tuz hariç diğer malzemelerle harmanlanır bu şekilde 2-3 saat marine olması için dolaba koyulur.
Tercihen teflon yayvan bir tencereye biraz sıvı yağ eklenir iyice ısındıktan sonra marine olan tavuk eti ve birkaç arpacık soğan eklenir. Hafif suyu salıp çekinceye kadar ara ara karıştırılır. Bu arada tuzu da eklenir. Tavuklar hafif kızarınca ocağın altı kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Tercihen teflon yayvan bir tencereye biraz sıvı yağ eklenir iyice ısındıktan sonra marine olan tavuk eti ve birkaç arpacık soğan eklenir. Hafif suyu salıp çekinceye kadar ara ara karıştırılır. Bu arada tuzu da eklenir. Tavuklar hafif kızarınca ocağın altı kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.