YAPILIŞI:
- 2-3 domates suyu
- 2 yem. kaşığı domates salçası
- 2 dolu yem. kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- yr. çay br. sıvıyağ
- 4-5 su bar. su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
domatesleri rendeleyip çok ince süzgeçten geçirelim özünü çıkarıp iri çekirdekli posa kısmından ayıralım. uygun küçük boy bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip unu kokusu çıkana kadar kavuralım ocağın altı çok açık olmasın ki un yanmasın. daha sonra salçayı az su ile özeyip una ilave edelim karıştırıp domates suyunu ve normal suyu ve tuzunuda ilave edelim. (eğer çorbayı koyu kıvamlı seviyorsanız 4 br. su ekleyin daha sulu seviyorsanız 5 br. su ekleyin )ve sürekli karıştırın kaynadıktan sonra kısık ateşte birkaç dakika daha pişirip altını kapatın. servsi yaparken kaşar peyniri yada seviyorsanız kuru fesleğende kullanabilirsiniz. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.