Bu Blogda Ara

8 Aralık 2014 Pazartesi

Havuçlu arpa şehriye pilavı



Bugün aklıma düştü arpa şehriye pilavı. Akşam olmadı sanki :) bazen klasik pilav ve makarnadan sıkılınca bu ve buna benzer tarifler kurtarıcı oluyor gerçekten.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 küçük havuç
  • 3-4 kaşık sıvıyağ
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 su bardağı su
  • tuz
Yapılışı:


kabuğu soyulup yıkanan havuç rendelenir. pilav yapılacak tencereye terayağ ve sıvıyağ koyulur,havu. 1-2 dk. bu yağda sotelenir. daha sonra arpa şehriyenin yarısı tencereye ilave edilir şehriyelerin rengi hafif dönene kadar kavrulur. şimdi şehriyenin kalan  kısmıda tencereye eklenip tuzuda atıldıktan sonra suyu ilave edilir. suyunu çekince ocak kapatılır ve üzerine kağıtt havlu veya temiz bir bez örtülür kapağı kapatılır demlenmeye bırakılır. afiyet olsun.

  • ayrıca bu pilav için bir önerim var.eğer dereotu seviyorsanız, pilavı kapattıktan sonra birkaç dal dereotunu ince ince içine doğrayıp karıştırın ve demlenmeye bırakın. bu şekildede çok lezzetli oluyor 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.