limonun ferahlığı gibisi yok bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Muhallebi için:
- 5 su bardağı süt
- 2 dolu kaşık un
- 2 dolu kaşık nişasta
- 8 kaşık şeker
- 2 kaşık hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı vanilya
Arası için:
- Bebe bisküvisi
- 1 adet kakaolu top kek ( tercih ettiğini başka kekte olabilir)
Pelte için:
- 2 çar bardağı limonata
- Yarım çay bardağı su
- 2 kaşık şeker
- 1 paket tart jöle( kıvam vermek için)
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Pelteyi kendiniz hazırlamak isterseniz:
- Yarım su bardağı limon suyu
- 1,5 su bardağı su
- 8 kaşık pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:Muhallebiyi hazırlamak için tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyup karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayıp koyulaşınca hindistan cevizi ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştıralım. 1-2 dk kaynadıktan sonra kapatalım. Küçük kare bir borcamı yada uygun başka bir kabı suyla ıslatıp muhallebinin yarısını dökelim. Üzerini bebe bisküvisi ve ufalanmış kek parçaları ile kaplayalım. Kalan muhallebiyi de üzerine dökelim. Biraz soğuyana kadar bekleyelim. Ben peltesini hazır tart jöle paketleri ile yaptım, siz yukarıda verdiğim malzemelerle kendinizde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca pelteyi istediğiniz her çeşitle şeftali, vişne, çilek vs. uygulayabilirsiniz. Tatlı biraz soğuyunca pelteyi sıcak olarak üzerine döküp tekrar dolaba kaldıralım. Tercihen 1 gece beklerse daha iyi olur. Ama 2-3 saat sonrada servis yapılabilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.