Bu Blogda Ara

2 Ocak 2015 Cuma

kapuska yemeği


malzemeler
  • 1 orta boy lahana
  • 1 büyük soğan
  • 1 -2 adet acı biber ( ben kuru acı kırmızı biber kullandım)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
yapılışı:

Tencereye yeteri kadar yağı koyup yemeklik doğranan soğanları ve biberi kavuruyoruz. Üzerine salçaları ilave edip karıştırıyoruz. Yıkayıp doğradığımız lahanaları, pirinci, nar ekşisini, tuzunu ve karabiberini de ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte kendi suyu ile kavururuyoruz. Dibi sarmadan arada su ekleyerek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Ben servis yaparken üzerine kuru reyhan serpiyorum, inanılmaz yakışıyor tavsiye ederim:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.