Bu Blogda Ara

2 Ocak 2015 Cuma

soya soslu etli mantar yemeği


malzemeler:

  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 250 gr mantar
  • 1 büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber
yapılışı:

Önce et iyice yıkanır. Düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlanır. Haşlama suyuna limon veya sirke damlatabilirsiniz, etiniz yumuşak olur. Bir tavada piyazlık doğranan soğanlar, sarımsak ve haşlanan etler 5 dakika birlikte sotelenir. Sonra mantarlar da eklenir. Suyunu salıp çekene kadar sotemeye devam edilir. Yemeğe artı olarak su koymuyoruz. Ocağı kapatmadan 5 dakika önce baharatları, tuzu ve soya sosu da eklendikten biraz karıştırıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.