mutfağı seven biri olarak, küçük deneyimlerimi paylaşmak için buradayım.
Bu Blogda Ara
2 Ocak 2015 Cuma
soya soslu etli mantar yemeği
malzemeler:
250 gr dana kuşbaşı
250 gr mantar
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber
yapılışı:
Önce et iyice yıkanır. Düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlanır. Haşlama suyuna limon veya sirke damlatabilirsiniz, etiniz yumuşak olur. Bir tavada piyazlık doğranan soğanlar, sarımsak ve haşlanan etler 5 dakika birlikte sotelenir. Sonra mantarlar da eklenir. Suyunu salıp çekene kadar sotemeye devam edilir. Yemeğe artı olarak su koymuyoruz. Ocağı kapatmadan 5 dakika önce baharatları, tuzu ve soya sosu da eklendikten biraz karıştırıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.