soya soslu etli mantar yemeği
malzemeler:
- 250 gr dana kuşbaşı
- 250 gr mantar
- 1 büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber
yapılışı:
Önce et iyice yıkanır. Düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlanır. Haşlama suyuna limon veya sirke damlatabilirsiniz, etiniz yumuşak olur. Bir tavada piyazlık doğranan soğanlar, sarımsak ve haşlanan etler 5 dakika birlikte sotelenir. Sonra mantarlar da eklenir. Suyunu salıp çekene kadar sotemeye devam edilir. Yemeğe artı olarak su koymuyoruz. Ocağı kapatmadan 5 dakika önce baharatları, tuzu ve soya sosu da eklendikten biraz karıştırıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.