Bu Blogda Ara

30 Ocak 2015 Cuma

KIYMALI KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ



MALZEMELER:

  • Kuru börülce( yapmak istediğiniz miktarda)
  • 1 orta boy soğan
  • Kıyma
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Tuz, karabiber
YAPILIŞI:

Kuru börülce 2-3 saat ılık suya ıslatılır. Börülce fasulye ve nohuta göre daha çabuk piştiği için geceden ıslatmaya gerek yok. Normal tencerede 20 dakika haşlanması yeter. Daha sonra tencereye bir miktar yağ koyulup önce kıymayı 1-2 dakika kavuruyoruz. Üzerine soğanları da ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Sonra salçasını, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz. En son börülceyi ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.