Bu Blogda Ara

3 Şubat 2015 Salı

ISPANAKLI SARMA BÖREK


bugün babamın isteği üzerine yaptığım ıspanaklı böreğim nefis oldu  :) siz tel peyniri ilede yapabilirsiniz oda gerçekten güzel oluyor.

MALZEMELER:
  • 5 Ad yufka ( yufka sayısı sizin tercihiniz)
  • yarım kg. ıspanak
  • 2 havuç
  • 1 büyük soğan
  • tuz,karabiber
  • kırmızı biber yada pulbiber
  • sıvıyağ üzeri için 1 yumurta sarısı


YAPILIŞI

böreğe içini hazırlayarak başlayalım. öncelikle şunu belirtmek isterim ben ıspanaklı böreğin içini çiğ olarak sadece tuz ile ovarak hazırlarım. ama siz isterseniz biraz kavurabilirsiniz.
ıspanakları ayıklayıp doğrayalım iyice yıkayalım. süzdürdükten sonra ıspanakları bir kaba alıp ,yemeklik doğranmış soğanı,rendelemiş havucu, biraz sıvıyağı,tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra iyice hamur yoğurur gibi ovalım.
şimdi sıra börekleri sarmada; yufkayı tezgaha serelim üzerini sadece sıvıyağ ile yağlayıp yufkanın bir ucunu hafif içe katlayıp iç malzemesini koyalım ve ne çok sıkı neden bol bir rulo yapıp ve resimde gördüğünüz gibi dolayın. bütün yufkalar için bu işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili bir tepsiye börekleri alıp üzerine yumurta sarısı sürelim. önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. börek 15-20 dk. dinlendikten sonra servis yapalım.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.