prensesimin en sevdiği yemeklerden biri :)
MALZEMELER:
- 500 gr. kuzu pirzola
Terbiyesi için :
- 1 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- karabiber
- kekik
- reyhan (isteğe bağlı)
sosu için:
- 2-3 domates
- 1 kaşık biber salçası
- 1 küçük soğan
- 2-3 sivri biber
- 2-3 diş sarımsak
- karabiber, tuz, kekik
YAPILIŞI:
Önce kuzu pirzolanın terbiyesi hazırlanır. Bunun içi yağ ve baharatlar derin bir kaba koyulur üzerine rendelenmiş soğanın sadece suyu sıkılıp ilave edilir. Pirzolalar bu karışıma iyice bulanır ve en az 2-3 saat dolapta bekletilir.
Bir yandan sosunu hazırlamak için soğan, biber ve sarımsaklar doğranıp bir tavada biraz sıvı yağ ile kavrulur. üzerine kabuğu soyulup küp küp doğranmış veya rendelenmiş domates, biber salçası ilave edilir biraz piştikten sonra tuz ve baharatları da eklenip pişirilir. Sos hazır.
Yapışmayan ve az yağ kullanılabilecek bir tava ocağa koyulur biraz sıvı yağ ilave edip iyice ısıtılır dolapta terbiye edilen pirzolalar sostan çıkarılır kızgın tavaya koyulur. Her iki tarafı da eşit derecede pişirilir pişmeye yakın tuzu ilave edilir. Burada çok fazla pişirip kurutmamak gerekiyor. Servis yapmadan önce domates sosu da ısıtılır pirzolanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
Bir yandan sosunu hazırlamak için soğan, biber ve sarımsaklar doğranıp bir tavada biraz sıvı yağ ile kavrulur. üzerine kabuğu soyulup küp küp doğranmış veya rendelenmiş domates, biber salçası ilave edilir biraz piştikten sonra tuz ve baharatları da eklenip pişirilir. Sos hazır.
Yapışmayan ve az yağ kullanılabilecek bir tava ocağa koyulur biraz sıvı yağ ilave edip iyice ısıtılır dolapta terbiye edilen pirzolalar sostan çıkarılır kızgın tavaya koyulur. Her iki tarafı da eşit derecede pişirilir pişmeye yakın tuzu ilave edilir. Burada çok fazla pişirip kurutmamak gerekiyor. Servis yapmadan önce domates sosu da ısıtılır pirzolanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.