Bu Blogda Ara

26 Şubat 2015 Perşembe

ŞEHRİYELİ PIRASA ÇORBASI




MALZEMELER:

  • 2 tane pırasa
  • 1 küçük havuç
  • 1 avuç kadar tel şehriye
  • 1 su bardağı süt
  • 3-4 bardak su
  • Biraz sıvı yağ ve tereyağı
  • 2 kaşığı un
  • Tuz, karabiber, nane, pul biber
YAPILIŞI:

Önce tavada biraz sıvı yağ ile küp doğranan havuçları 1-2 dakika kavurmaya başlıyoruz. Sonra minik minik doğranan pırasaları da ekleyip biraz yumuşayana kadar kavurup kapatıyoruz. Tencerede sıvı yağ ve biraz tereyağı ile 2 kaşık unu kavuruyoruz. Unu karartmamaya dikkat ediyoruz. Üzerine pırasaları, tuzunu ve karabiberini de ekleyip karıştırıyoruz. Sonra yavaş yavaş önce sütü, sonra suyunu ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Pırasalar pişince ocağı kapatmadan önce şehriyeyi de çorbamıza ekliyoruz. Pişince altını kapatıp servis yaparken nane ve pul biberle süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.