Bu Blogda Ara

19 Şubat 2015 Perşembe

PATATES BÖREĞİ





MALZEMELER:

  • 6 adet orta boy patates
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 3 kaşık un
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Karabiber, tuz, kırmızı biber, kimyon
  • 1 kaşık tereyağı
Üzeri için;


  • Sarımsaklı yoğurt
  • Yağda yakılmış kırmızı biber
YAPILIŞI:

Patesler soyulup çok kalın olmayacak şekilde küp küp doğranır. Diğer yandan derin bir kapta önce 2 yumurta iyice çırpılır. Sonra yoğurt ilave edilir, çırpılır. Sırasıyla tereyağı hariç diğer malzemelerde eklenip tekrar çırpılır. Bu sos patateslerin üzerine dökülür ve iyice harmanlanır. Uygun bir borcam veya tepsi biraz yağlanır patatesler dökülür. Ocakta 1 kaşık tereyağ biraz sıvı yağla kızdırılıp patateslerin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı gidip biraz ılıyınca sarımsaklı yoğurt ve toz kırmızı biber sosuyla servis yapılır. Şiddetle tavsiye ediyorum, nefis oluyor:) Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.