Bu Blogda Ara

12 Şubat 2015 Perşembe

TART KALIBINDA EBRULİ KEK




MALZEMELER: 


  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık eritilmiş tereyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
Kreması için;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2-3 kaşık pınar labne peyniri

Üstü için;



  • 1 paket tercih ettiğiniz bir çikolata yada nutella
  • 3-4 kaşık sıvı yağ


YAPILIŞI:

Keki hazırlamadan önce yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri de ilave edip kek hamurunu iyice karıştırdıktan sonra, margarinle yağlanmış tart kalıbına hamurumuzu dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim ,siz pişerken kürdanla kontrol etmeyi unutmayın. Pişme süresi fırına göre değişebilir. Kek piştikten sonra ilk sıcağı gidince uygun bir servis tabağına keki çevirelim. ( eğer kekiniz çok kabardı ve kalıbın verdiği ortadaki çukurluk kayboldu ise kaşık ile içinden biraz kek parçası alabilirsiniz ) daha sonra keki yarım bardak süt ile hafifçe ıslatalım.
Vanilyalı pudingi tarifine göre yapıp ocağı kapamadan önce labne peynirini ekleyip iyice çırpalım. Puding biraz ılıyınca kekin üzerine dökelim. Siz üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben 2-3 kaşık nutellaya biraz sıvı yağ ekleyip benmari usulü erittim ve ılıyınca kekin üzerine gezdirdim. Bir kürdan yardımıyla rastgele çizikler yaparak ebruli bir desen verdim. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.