Bu Blogda Ara

6 Şubat 2015 Cuma

SOYA SOSLU TAVUK


MALZEMELER

  • yarım kg. tavuk göğüs eti
  • 1 yumurta akı
  • 2 kaşığı mısır nişastası
  • 2 kaşığı soya sosu
  • karabiber
  • tuz
  • istenirse biraz köri
YAPILIŞI:

Tavuk eti julyen doğranıp yıkanır. Derin bir kapta önce yumurta akı biraz çırpıldıktan sonra nişasta eklenip çırpmaya devam edilir. Soya sosu, karabiber ve tuzda eklenir ( tuz kontrollü koyulmalı soya tuzludur.) karıştırılır. Tavaya bol yağ koyulup ocağa alınır. Yağ ısınırken tavukları hazırlamış olduğumuz sos içinde karıştırıp kızgın yağa atıyoruz nar gibi olana dek kızartıyoruz. Ben yanına yazdan yaptığım acı sosumu kullanıyorum sizde istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Yumuşacık çok lezzetli bir tavuk oluyor. Afiyet olsun.
(tavuklar sosun içinde kesinlikle bekletilmeyecek nişasta yoğunlaşıp tabaka oluşturacağı için tavuklarınız çok sert olur. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.