Bu Blogda Ara

6 Şubat 2015 Cuma

KAZAN KARASI





malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay fincanı, şeker
  • 100 gr. Tereyağı
  • 100 gr. Bitter çikolata (yarısı rende olacak)
  • 1 paket vanilya
  • 2 tane dilim muz
  • 1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı:

Bir tencereye nişasta, şeker, kakao ve unu alalım sütü ekleyelim kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra tereyağı, rendelenmiş çikolatanın yarısını ve vanilyayı ilave edelim iyice karıştıralım.
Uygun bir borcama hazırladığımız muhallebinin bir kısmını dökelim. Üzerine bir sıra bisküvi dizelim, bisküvilerin üzerine muz dilimleri dizelim, muz dilimlerinin üzerine tekrar bisküvi dizip kalan muhallebiyi dökelim. Spatula ile düzeltelim buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra üzerine kalan çikolata rendesini ve bol hindistancevizi serpelim, dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.