Bu Blogda Ara

10 Nisan 2015 Cuma

MISIR UNLU PIRASALI PAY



MALZEMELER:

  • 1 kg. pırasa
  • yr. kg. mısır unu
  • 1 su br. un
  • 1 çay br. sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 su br. süt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 havuç
  • tuz,karabiber,kimyon,kırmızı biber.
YAPILIŞI:


pırasalar ayıklanır,yıkanır ve ince ince doğranır havuç rendelenir. bir tavada biraz sıvıyağ ile yumuşayana kadar kavrulur. Derin bir kapta diğer malzemeler iyice çırpılır. kavrulan pırasa bu karışıma ilave edilir karıştırılır. 
fırın tepsisi yağlanır ve bu pay hamuru dökülür. üzerine susam ve çörek otur serpilir, birkaç terayağ parçası koyulur.önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerine kızarana kadar pişirilir. gerek kahvaltılarınız için, gerek çay saatleriniz için nefis bir lezzet :) afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.