Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2015 Salı

KÖPEOĞLU SALATASI





MALZEMELER:

  • 3 -4 kaşık süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 ad adet patlıcan
  • 2-3 ad  adet sivri biber
  • Tuz
  • Kızartmak için; Ayçiçeği yağı
  •  
  • Sosu için;
  • 1 adet domates 
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı
YAPILIŞI:


tarifi eminimki birçoğunuz biliyorsunuz. ardanın ramazan mutfağında izleyip denediğim bir salata. iftara çok az kala aklıma esip yaptım hatta bu uğurda elimi bile yaktım :) ama çok lezzetli oldu deneyin derim.

önce patlıcanları biraz tuzlu suda bekletmeke fayda var. alacalı  soyduktan sonra küp küp doğrayın. biberleride küp küp doğrayın. bol yağda önce patlıcanı sonra biberi kızartın bir kenarda soğusun. 
bu arada yoğurdunu ve domates sosunu hazırlayın. tarifte süzme yoğurt yazıyor ama ben o an olmadığı için ince bir süzgeçte yoğurdun suyunu süzdürdüm aynı süzme yoğurt gibi oldu zaten. yoğurda sarımsaği,tuzu ve birazda karabiberi karıştırın. doamtesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. biraz zeytin yağda tuz ve karabiberle kavurun. 
en son soğuyan patlıcan ve biberleri derin bir kasede yoğutlayıp servis tabağına alın. üzerinede domates sosunu gezdirip servis yapın. afiyet olsun.

salatayı yiyeceğiniz vakte yakın yoğurtlarsanız daha iyi olur yoğurt dokusunu kaybedip kurumasın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.