Bu Blogda Ara

10 Temmuz 2015 Cuma

FIRINDA SEBZELİ BAGET



MALZEMELER:
  • 1 kg. Tavuk baget
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 ad. Kapya biber
  • 3 ad. Sivri biber
  • 1 büyük domates
Sos için
  • 2 kaşık domates salçasi
  • 1 su br. Tavuk suyu
  • 2-3 su bardağı su
  • Biraz sıvı yağ
  • Yarım kaşık margarin
  • Tuz, karabiber, biberiye, kekik

YAPILIŞI:

Tarifte 1 kg baget yazdım baget kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Tavuk bagetleri yıkadıktan sonra bir miktar tuz ve birkaç dal maydanoz attığımız kaynayan suda bagetleri on dakika kadar haşlayalim. Tavuk suyunu dokmeyelim sosunda kullanıcaz uygun derin bir fırın kabına bagetleri ve yıkanip doğranmış bütün sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde yerleştirin üzerine arzu ederseniz teremyağ gibi yumuşak bir margarin den birkaç küçük parça bırakabilirsiniz.
Şimdi sosunu hazırlayalım. Küçük bir tencerede bir miktar yağ ile salçasi kavurup daha sonra tavuk suyunu ve normal Çeşme suyu ekleyip baharatlarını ve tuzunuda koyduktan sonra sosu kaynatıp yemeğin üzerine dökelim burada şu miktarını ayarlamak size kalmış :)
Yemeğin üzerine folyo kağıdı ile kapatalım ki üzeri birden kızarıp kurumasın önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında ilk 20 dk üstü kapalı şekilde pişirelim daha sonra üzerini açıp pişirmeye devam edelim. Arada kontrol edip patatesleri pişinde fırını kapatalım. Miss gibi fırın bagetimiz hazır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.