Bu Blogda Ara

25 Aralık 2014 Perşembe

vişne soslu fincan keki



yumuşacık bir kek. vişne sosuyla buluşmasıda görülmeye değer :))

malzemeler:

1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 dolu tatlı kaş kakao
1 çay kaşığı nescafe
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu

vişne sosu için:

1 küçük pk. vişne suyu (200 ml)
1 büyük mandalinanın suyu
yarım su bardağı su
yarım su bardağı şeker ( miktarı arttırabilirsiniz)
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası




yapılışı :

önce klasik kek yapımında olduğu gibi yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip kek hamurunu hazırlıyoruz.( ben bu kekte kakao miktarını az tutuyorum siz isterseniz arttırabilirsiniz. ) fincanları yumuşak margarinle yağladıktan sonra fincanları yarısına kadar kek hamuru ile dolduralım. eğer çok kabarsın isterseniz biraz daha fazlada ekleyebilirsiniz. ama ben küçük  porsiyonlar şeklinde sevdiğim için bukadar yeterli oluyor. uygun bir tencereye fincanları dizelim  içine fincanların yarısına gelecek kadar ıılık su doldurup tencerenin ağzını temiz bir bezle örtüp kapağını kapatalım. yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 20 dk. hiç açmadan pişmesini bekleyelim.



kek pişerken sosunu hazırlayalım. sos malzemelerini küçük bir tencereye koyup çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirelim. nişastalı olduğu için soğudukça pelteleşicektir zaten ama ilk etapta akışkan bir sos olmalı bu yüzden çok koyu olursa kontrollü su ilavesi ile sosu biraz açabilirsiniz.





20 dk. sonunda ocağın altını kapatıp. en az 10 dk. keki kendi halinde demlenmeye bırakalım. daha sonra kekimiizi fincandan çıkarmak için önce bıcakla dikkatlice kenarlarından geçelim ve ters çevirip çıkaralım.üzerine vişne sosunu döküp hindistan cevizi serpelim. ister ılık olarak ister soğuk olarak servis yapalım her iki şekildede çok lezzetli oluyor afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.