Bu Blogda Ara

2 Ocak 2015 Cuma

köfteli patates yemeği



malzemeler:

  • 4-5 tane patates
  • 1 büyük domates
  • 6-7 tane sivri biber-kırmızı biber
Köftesi için:

  • 500 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 kaşık ekmek içi veya galeta unu
  • Bir tutam maydanoz
  • Biraz sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kekik, biberiye

Sosu için:

  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon
  • Defne yaprağı



















yapılışı:

Öncelikle köfte yoğurulur, şekil verilir ve 1-2 saat dolapta dinlenmeye bırakılır. (köfte miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. ) Bu arada patatesler soyulur yarım ay şeklinde doğranır. Biberlerde temizlenir. Önce patatesler bol yağda kızartılıp fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine koyulur. Daha sonra yayvan bir karnıyarık tenceresine alınır. Sırasıyla önce köfteler kızartılır patateslerin üzerine dizilir. Sonra biberler çok hafif kızartılır köftelerin aralarına serpiştirilir. En son domatesler çiğ olarak dilimlenir en üste koyulur. 1-2 tane defne yaprağı da koyulduktan sonra küçük bir tavada sosu hazırlanır. Sosuna çok fazla yağ koymuyoruz, 1 kaşık kadar koyup salçasını kavuralım. Sonra tuzunu, baharatlarını ve suyunu koyup kaynatalım. Hazırladığımız sosu yemeğin üzerine dökelim. Su miktarı köftelerin seviyesini geçmemeli. Çok sulu bir yemek olmayacak. Daha sonrasında gerekirse kontrollü olarak su ekleyebilirsiniz. Yemeği 10-15 dk patatesler dağılmayacak kadar bir süre pişirip altını kapatalım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.