Bu Blogda Ara

30 Ocak 2015 Cuma

SÜTLÜ KABAK ÇORBASI




süt ve yoğurtla yapılan bütün çorbaları çok seviyorum hani yersinizde böyle tadı damağınızda kalır ya işte böyle bir çorba kabak çorbası:) 


MALZEMELER:

  • 2 küçük kabak
  • 1 havuç
  • 3-4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kaşık un
  • 1 kaşık tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Bir tutam dereotu
  • Taze biberiye (kurusu da olabilir)
  • Tuz
YAPILIŞI:

Önce havuç ve kabaklar temizlenip rendelenir. Tencereye bir miktar sıvı yağ koyulur. Kabak ve havuçlar bir kaç dakika yağda kavrulur. Daha sonar üzerine tereyağı eklenir. Eriyince un ilave edilip bir kaç dakika daha kavurmaya devam edilir. Sebzeler ve un birlikte kavrulduktan sonra üzerine 3-4 bardak su ilave edilir. Tuzu koyulur ve kaynamaya bırakılır. Sebzeleri piştikten sonra 1 bardak süt, ince doğranmış dereotu ve biberiye de eklenir. 5 dk daha kısık ateşte pişirilip ocak kapatılır. Ben çorbaları pütürlü sevdiğim için blenderden geçirmedim ama siz isterseniz yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.